Terug naar overzicht

Nieuw leerplatform: "Leren makkelijk, meetbaar en digitaal maken"

De wereld van learning & development verandert snel. Waar we voor corona uitzonderlijk een online training of meeting hielden, is het nu wekelijkse kost bij Talent Tracks. Met het nieuwe leerplatform Rakoo krijgt online leren meteen ook een overkoepelend, meetbaar en visueel sterk kader. "We willen leren makkelijk, meetbaar en digitaal maken. Daarom verdelen we de LMS van Rakoo graag als eerste in België," zegt Koen van Dun van Talent Tracks.

Oprichters Geert Van den Eijnden en Koen van Dun hebben de ambitie om met Talent Tracks een nieuw verhaal te schrijven voor bedrijfstrainingen. “Koen en ik zijn vorig jaar aan de praat geraakt na een aantal trainingen die ik gaf bij het bedrijf waar Koen toen werkte”, vertelt Geert. “De wereld van opleidingen is echt aan het veranderen. Daarom zijn we samen met Talent Tracks begonnen, een nieuwe manier van opleiden met video- en podcastmogelijkheden. De opleidingstrajecten die nu in Antwerpen, Brussel of Gent worden opgezet, willen we ook naar de Kempen brengen.”

Eerste Belgische verdeler van leerplatform Rakoo

Door de samenwerking met het Nederlandse leerplatform Rakoo kan Talent Tracks groeibedrijven nog beter ondersteunen. “Na een analyse van meerdere platformen hadden we een goed gevoel bij Rakoo”, legt Koen uit. “Met hun leerplatform kun je snel een eigen online academie ontwikkelen voor een opleidingstraject waar leren makkelijk, digitaal en meetbaar wordt. Iedereen kan snel een leertraject opzetten, onder meer met de hulp van artificiële intelligentie. Verder kun je makkelijk de leerinspanningen meten en verfijnen voor alle medewerkers. In België zijn we de eerste partner van Rakoo. De Coöperatie Hoogstraten is een van hun eerste klanten in ons land.”

Om de leertrajecten en communicatie sterk in te kleden, staat ook de studio van Talent Tracks klaar. “Je kunt onze studio in Hoogstraten huren of we bouwen een eigen studio bij bedrijven zelf”, zegt nieuwe medewerker Emma Scheyvaerts. “Na twee dagen training kan een bedrijf zelf aan de slag in de eigen studio. We zien daarvan al mooie resultaten bij Voka in Brussel en bij online ondernemer Nies Cools in Wuustwezel.”

Video en podcaststudio in Hoogstraten

Momenteel bouwt Talent Tracks een studio bij Würth in Turnhout en bij Sony Music in Brussel. “Würth kan zo onder meer korte productfilmpjes maken die snel kunnen verstuurd en gedeeld worden. Maar ook voor een eindejaarsspeech van de ceo, vacaturefilmpjes, webinars, een belangrijke online meeting of een podcast komt een eigen studio van pas”, legt Geert Van den Eijnden uit.

Het toekomstplan van Talent Tracks is om stapsgewijs te groeien. “Partnerships van enkele jaren met groeibedrijven zijn ideaal”, zegt Koen van Dun. “In Hoogstraten hebben we al enkele mooie partnerships met onder meer glasdecoratiebedrijf Ayano en ACS Accountants. We kijken trouwens vanuit Hoogstraten niet alleen naar België, maar staan ook open voor klanten uit Nederland. In Tilburg, Breda en Roosendaal liggen zeker ook kansen.”

Graag een demo? Boek je virtuele call via https://calendly.com/koen_tt.

Deel deze blog

TalentTracks - Logo InstagramTalentTracks - Logo Facebook

Tags

LMS

L&D

Leercultuur

Recente blogberichten

18/12/2023

door

Geert

Nieuw leerplatform: "Leren makkelijk, meetbaar en digitaal maken"

2/12/2023

door

Ruud

5+ tips voor een leercultuur waar muziek in zit

2/12/2023

door

Geert

“Leren via video en podcasts zit in de lift”

TalentTracks - Double quotes

TalentTracks - Double quotes

TalentTracks - Vector Balk
TalentTracks - Logo TalenTracks

© 2023 Talent Tracks BV

Alle rechten voorbehouden